Orgelconcert vierhandig

Wanneer30/05/2020 16:00
WaarGouda Sint Janskerk
Beschrijving:

Het orgelconcert van Gerben Budding en Christiaan Ingelse zal vanwege de Corona-crisis niet in de Sint Janskerk toegankelijk zijn.

Wel wordt het als livestream concert uitgezonden en is het toch direct te volgen. Het programma moet wel worden aangepast: er worden nu uitsluitend werken gespeeld die op twee orgels zijn uit te voeren.                   Daarom wordt er alleen gespeeld op het Leeflang-koororgel en het Klop-kistorgel. Naast de werken voor twee orgels worden er ook nog door beide organisten werken solo gespeeld.

De huidige hoofdorganist van de Goudse Sint Jan Gerben Budding en de voormalige hoofdorganist Christiaan Ingelse geven op 30 mei 2020 samen een orgelconcert waarbij ze zowel vierhandig als beiden solo een orgelconcert zullen geven.

Er worden werken ten gehore gebracht van Johann Sebastian Bach (o.a. diverse cantatedelen bewerkt voor vierhandig orgel), Wolfgang Amadeus Mozart (Eine kleine Nachtmusik) en Ludwig van Beethoven (1e deel uit de 5e Symfonie). Ook zullen ze samen twee fuga’s uit “Die Kunst der Fuge” van Bach op twee orgels spelen.

 

Geplaatst op: 20/01/2020 | Laatst gewijzigd op: 04/04/2020