Christiaan Ingelse stadsorganist van Gouda

Bijzonder concert op de 4 Sint-Jansorgel door stadsorganist Christiaan Ingelse

Op 1 juli zal Christiaan Ingelse een bijzonder orgelconcert geven t.g.v. zijn benoeming als stadsorganist van Gouda, een benoeming die op diezelfde dag ingaat. Burgermeester Milo Schoenmaker zal tijdens dit concert ook aanwezig zijn. Hij ontvangt dan het eerste exemplaar van een door Christiaan Ingelse gemaakte en op 1 juli gepresenteerde dubbel-cd.

Op deze, door de Stichting Goudse Sint-Jan uitgebrachte cd-productie bespeelt Christiaan Ingelse alle vier de orgels van de Sint Janskerk: het Klop- kistorgel, het Mitterreither-kabinetorgel, het Leeflang-koororgel en natuurlijk ook het fameuze Moreauorgel, waarvan de tongwerken vorig jaar een flinke opknapbeurt hebben gekregen.

Christiaan speelt op het concert alle vier de orgels met werken die ook op de beide cd’s staan. Naast werken van Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach, Louis Claude Daquin en C. Franck speelt Ingelse ook enkele eigen composities, zoals zijn Mitterreither-Sonatine, die hij speciaal voor het kabinetorgel componeerde en een spannende Passacaglia die hij voor het Moreau-orgel schreef.

Na afloop van het concert is er mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en uiteraard kan de dubbel-cd dan ook worden aangeschaft. Daarbij is het tevens mogelijk deze door de kersverse stadsorganist te laten signeren.

Het concert begint op zaterdag 1 juli, zoals gewoonlijk om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Geplaatst op: 01/07/2017 | Laatst gewijzigd op: 30/10/2018