Christiaan Ingelse een van de winnaars compositiewedstrijd Orgelkids

Vanwege het 10 jarig jubileum van “Orgelkids” is er een internationale compositiewedstrijd georganiseerd om geschikte muziek te verkrijgen voor het zgn. Doe-orgel. Dit is een bouwpakketpijporgel speciaal ontwikkeld om kinderen met het orgel te laten kennis maken. Dit instrument heeft slechts een beperkte omvang van 2 octaven (c’-c”’).

Aan de compositiewedstrijd deden 28 componisten mee uit 14 verschillende landen (VS, Canada, Australië, Rusland en verschillende Europese landen). Christiaan Ingelse won in twee categorieën een 2e prijs, namelijk in de categorie vrije composities voor het “Doe-orgel” met “Organ-fun”, en in de categorie bewerkingen van klassiekers: een bewerking van de Gavotte uit de 5e Franse Suite.

 

 

Geplaatst op: 15/07/2019 | Laatst gewijzigd op: 23/03/2020